Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Linkedin SSI score en reach in 2020


19 okt 2020

Dit jaar is er ook weer onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op je SSI score op Linkedin en ook naar de invloed van je SSI score op je reach. Het Linkedin algoritme is complex en wordt zowel door automatische als menselijke acties beïnvloed.

SSI score en reach

Reach is hoeveel jouw berichten in beeld komen en dit is hoger naarmate jouw SSI score hoger is! Concreet is het zelf zo dat deze substantieel hoger is. Is je SSI score boven 90 dan is je reach 150% (tov het gemiddelde), bij een SSI score tussen 75 en 90 is dat 125%, tussen 60 en 75 is het 100%, tussen 45 en 60 75% en tussen 30 en 45 50%. Je profiel score is ook van grote invloed op je reach. Deze profiel score kan een van de volgende drie beoordelingen krijgen: all-star, intermediate en beginner. Je reach? 1,5 keer zoveel bij all-star, factor 1 bij intermediate en 0,5 bij beginner. Dus ook dat scheelt weer.

Gebruik van hashtags

In de gebruik van hashtags in relatie tot je score en reach is er wel wat veranderd. Daar waar het magische getal in het verleden 3 was is dat nu omhoog naar tussen 3 en 10. Zit je in deze range dan zit je goed, onder of boven deze range en je reach is 20% to 40% lager.

Dwell time als nieuwe factor

Vanaf mei 2020 is dwell time als nieuwe factor opgenomen in het algoritme voor de SSI score. Dwell time is de hoeveelheid tijd dat iemand op je post zit, of die op “toon meer” clickt en dan de tijd vervolgens op de post zit. Het effect op je reach is ook hier significant. Bij minder dan drie regels (en dus weinig tijd nodig om te lezen) is je reach tot 20% lager. Bij “rich” content zoals lange tekst, documenten, links en video kan de reach tot 60% hoger uitvallen.

Wat heeft tijd er mee te maken?

Tijd speelt ook een rol. Ten eerste gaat het om hoe snel je posts een bepaald bereik halen, en met name wordt er gekeken naar de eerste 2 uur. Hoe meer bereik in de eerste 2 uur hoe beter. Dit geldt ook voor het reageren op comments, het effect is er alleen als dit binnen 24 uur is. Tijd is ook van belang als het gaat om het moment van posten. Beste tijden zijn tussen 8:00 en 10:00 uur.

Comments en likes

Likes zijn nog wel van invloed maar minder dan comments. Liken werkt alleen als dit binnen de eerste 2 uur plaatsvindt, zowel op een post als op een comment. Wel blijkt het effect sterker te zijn als het een bedrijfspagina betreft. Comments tellen nog steeds zwaar mee in het effect van je post, tot wel 8 keer meer in vergelijk met een “share”.

Content

Content blijft key voor je SSI score en reach! Uiteraard zal goede content er voor zorgen dat mensen vaker en langer lezen, commentaar leveren en liken. Maar ook teveel of te weinig content delen heeft een effect. Zo daalt je reach als je minder vaak dan 1 keer per maand iets post. Alhoewel er geen maximum zit aan hoeveel je post of deelt, te vaak op 1 dag posten heeft een negatief effect. Linkedin gaat bij een tweede post deze testen en als deze beter scoort dan de eerste dan zal de eerste veel minder reach hebben in vergelijk met de situatie waarin je slechts 1 post had geplaatst.

Deze content is gebaseerd op het onderzoek door Richard op Linkedin gepost en vertaald naar Nederlands. Voor de originele tekst 

Wil je weten wat jouw SSI score is?

[avatar]

Richard van der Blom

Richard van der Blom is Social Selling en LinkedIn expert, auteur "Social Media Management" en organisator van het jaarlijkse LinkedIn Congres. Hij spreekt regelmatig op congressen en seminars over LinkedIn en Social Selling. Daarnaast helpt hij organisaties en salesteams met het implementeren van Social Selling (verhoogde leadgeneratie door slim en sociaal (online) actief te zijn). Vanuit zijn recruitment achtergrond verzorgt hij tevens regelmatig LinkedIn trajecten en trainingen op het gebied van mobiliteits- en outplacementvraagstukken.

richardvanderblom@justconnecting.nl